Je eigen woning laten renoveren naar een Nul-op-de-Meter-woning heeft veel voordelen. NOM-woningen hebben een eigentijds uiterlijk, zijn super comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en op de woningmarkt meer waard dan vergelijkbare niet NOM-woningen. Omdat je in de gerenoveerde woning net zoveel energie opwekt als verbruikt, inclusief de gemiddelde energie die nodig is voor douchen en koken, verdient de investering zich via de besparing op energiekosten terug.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan door de woning in één keer of in stappen (zogenaamde no-regret-maatregelen) goed te isoleren en te voorzien van zonnepanelen en een moderne verwarmingsinstallatie. De partners van 033Energie hebben inmiddels NOM-renovatieconcepten ontwikkeld voor jaren ’30-, ’50- en ’70-woningen en monumenten. Deze concepten worden door BouwGarant gegarandeerd, zowel bouwkundig als qua energieverbruik. Renovatieconcepten voor monumenten en appartementencomplexen zijn in ontwikkeling.

Amersfoort loopt hiermee voorop. Op 26 november 2015 organiseerde 033Energie voor professionals uit het hele land een bijeenkomst over Nul-op-de Meter renovatieconcepten. Vanaf begin 2016 worden in Amersfoort wijk voor wijk geïnformeerd over de voordelen van het wonen in een Nul-op-de-Meterwoning. Donderdag 10 maart 2016 werd er een informatiedag voor woningeigenaren georganiseerd met workshops en een informatiemarkt.

Het streven is 2.000 Nul-op-de-Meerwoningen in Amersfoort in 2020. Dit project wordt via de Economic Board Utrecht (EBU) ondersteund door de Provincie Utrecht.