Naar aanleiding van de goedbezochte bijeenkomsten op 28 maart in Bussum en 5 april in Amersfoort hebben meerdere VVE-besturen een uitgewerkt advies gekregen voor het verduurzamen van hun woningcomplex. Inmiddels zijn er een aantal nieuwe innovaties waarover wij u op 20 november graag willen informeren.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Presentatie over het verduurzamen van een woningcomplex naar nul-op-de-meter (NOM) of in stappen volgens de No Regret-methode.
  • De gevolgen van isolatiemaatregelen voor het binnenklimaat: welke gecombineerde techniek zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat?
  • Vanaf 1 januari 2018 moeten de VvE’s verplicht sparen voor onderhoud in het reservefonds. Hoe kun je het toekomstig (groot) onderhoud combineren met een duurzame renovatie van het
    woningcomplex in een nieuwe MJOP.
  • Wat zijn de gevolgen van de aanpassing van de salderingsregeling duurzame elektriciteit in 2023 i.p.v. 2020.
  • ICT-besturing voor het binnenklimaat en de energiehuishouding. Een gebouw dat eigen energie opwekt is in feite een klein energiebedrijf. Hoe beheers je de in- en uitgaande energiestromen optimaal.
  • De veranderde samenleving heeft grote gevolgen voor de oudedagsvoorziening. Hoe kan ICT/sensor technologie ervoor zorgen dat u beschermd en veilig tot op hoge leeftijd in uw eigen vertrouwde woonomgeving kunt blijven.
  • Animatiefilmpje over de Energy Wall:  een nieuwe prefabmethode, die isolatie en energieopwekking combineert met een esthetische verbetering van oudere gebouwen.
  • Hoe financier je een NOM-renovatie of deelmaatregelen en welke subsidies zijn daarvoor beschikbaar.

Programma

19.00 uur  Inloop met koffie en thee
19.30 uur  Presentatie van Henk Seinen met gelegenheid om vragen te stellen
20.45 uur  Pauze met koffie en thee
21.00 uur  Presentatie van Ton van Erp over financiering en subsidies
21.15  uur  Afsluiting met een borrel en een hapje en gelegenheid om vragen te stellen

Locatie: Centrum voor Duurzaam Renoveren, Modemweg 3, 3821 BS Amersfoort

Voor meer informatie en opgeven kunt u mailen of bellen met 06 30 04 17 61 (vraag naar Mathias Doldersum).