Vereniging Duurzaam Soesterkwartier (VDS) brengt via een enquête de belangstelling voor energiebesparende maatregelen van bewoners van het Soesterkwartier in beeld. Het gaat onder andere om dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kierdichting, ventilatie met warmteterugwinning, maatwerkadvies, warmtepompen en het aanvragen van subsidie.

Op donderdag 26 januari vindt er in de wijk een bijeenkomst plaats waar informatie wordt gegeven over verschillende maatregelen. En er is een markt waar uitvoerende partijen hun producten en diensten laten zien en waar bezoekers afspraken kunnen maken. De avond vindt plaats in buurthuis de Nieuwe Sleutel. Meer informatie op de site van Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. Je kunt ook bellen naar 06-36262552 of 033-4638029. De vereniging zet zich in voor een duurzame, leefbare en weerbare wijk.

Midden in het Soesterkwartier staat de woning van Bart en Marieke. Hun authentieke jaren ’30-woning kreeg een complete make-over. Deze woning is tevens een modelwoning. Bart en Marieke kozen voor een fraai indak-montagesysteem voor de zonnepanelen: