Van gas, water en licht
naar zon, warmte en zicht

The Lake House is ontworpen op basis van het passiefhuisconcept. Dit betekent een minimalisatie van het energieverbruik vanwege rechtstreekse (passieve) opwarming door de zon. Kenmerkend is de oost-westpui die voorziet in licht en passieve verwarming aan het begin en eind van de dag. Het huis is energieleverend gemaakt met zonnepanelen.

Het design en het 3-voudig glas geeft de woning toekomstwaarde. The Lake House heeft tevens een flexibele indeling die aangepast kan worden aan het gebruik voor alle levensfasen.
Het huis kent naast een fantastisch uitzicht een ongekende woonkwaliteit met lagetemperatuurverwarming en passieve koeling op basis van de temperatuur van de diepe ondergrond. Het heeft een geluidarm, stabiel en gezond binnenklimaat. Het water om het huis en de natuurlijke duintuin dragen bij aan een het gevoel van het buitenleven.

De huiseigenaren hebben de woning zelf ontworpen en zijn vanuit “bouwen uit eigen beheer als directievoerder” direct verantwoordelijk geweest bij aansturing en het meebouwen in het totale project. Hierdoor zijn zij tot in detail op de hoogte van de door hen uitgevoerde werkzaamheden,installaties, elektra en overige duurzame maatregelen.