Kopers van een energiezuinige nieuwbouwwoning met een Groenverklaring komen vanaf 15 december in aanmerking voor een Rabo GroenHypotheek. Hiermee profiteren zij van een korting op de hypotheekrente van een hypothecaire lening. Met de Rabo GroenHypotheek wil de Rabobank de verduurzaming van de woningmarkt versnellen.

In het Energieakkoord is vastgelegd dat alle woningen in ons land vanaf 2050 energieneutraal moeten zijn. Dat betekent dat een huis minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt. Om die doelstelling te halen, moeten alle nieuwbouwwoningen nu al zeer energiezuinig gebouwd worden. De Rabobank vindt het logisch dat ze hier een actieve bijdrage aan levert, zoals ook beschreven in haar eigen klimaatstatement.

Elze Vonk, Hoofd Financieren en Verzekeren Particulieren bij de Rabobank: ‘We zijn een van de grootste hypotheekverstrekkers en als maatschappelijke bank willen we investeren in een beter klimaat. Woningen zijn verantwoordelijk voor 15% van de Nederlandse CO2 uitstoot. Verduurzaming van de woningvoorraad is nodig en met de de introductie van de Rabo GroenHypotheek dragen wij daar substantieel aan bij. Ik ben trots dat wij als eerste bank ons hypothekenassortiment uitbreiden met deze groene hypotheek.

Lees meer

Bron: Rabobank