Oktober 2015 – Januari 2016

Ter voorbereiding op de revitalisatie van het pand vond in deze periode een ontmanteling plaats, waarbij verlaagde plafonds en voorzetwanden net zoals het pleisterwerk aan zij- en achtergevel zijn verwijderd. Achter de witgeverfde gipsplaten onder het dak kwamen bouwmarkt-latjes en afgepurde verbindingen tussen muur- dakbalken en plafond tevoorschijn – geen isolatie en de rondhouten sporen waren er met de vorige modernisatieronde verwijderd. Ook is gebleken dat de trekbalk van het dak is doorgezaagd t.b.v. het plaatsen van een trap.

Lees meer over de ontwikkelingsgeschiedenis en hoe wij die zichtbaar gaan maken onder het kopje onderzoeken/historie zichtbaar maken.

dak

Oktober 2015

Zoals in alle oude panden was ook hier geen muur, vloer en kozijn meer recht – sterker nog, de muur aan de steeg moest ondersteund worden tegen het buurpand aan uit voorzorg voor verdere doorbuiging en gevaar van instorten. Het inmeten van het pand gebeurde op twee verschillende manieren: 2D en 3D – dit om te kunnen vergelijken welke methode welke voordelen biedt voor toekomstige projecten. Welke conclusies kunnen hieruit getrokken worden?