Nul-op-de-Meter wonen in een monument

“Als je in een monument woont weet je van tevoren dat er iets te wensen over blijft op het gebied van comfort”, vertelt Bernard van Hemert, bewoner van de Muurhuizen. Toch zou hij graag in een monument willen wonen zonder (hoge) energierekening en zonder geluidsoverlast van het uitgaanspubliek.
Comfortabel, veilig en zonder energierekening (Nul-op-de-Meter) wonen in een monument, kan dat?

Modelpand Krommestraat

Om te laten zien wat de mogelijkheden zijn werken wij momenteel aan de Nul-op-de-Meter-restauratie van het monument aan de Krommestraat 32-34. Hier kunt u het restauratieproces volgen, de energiemaatregelen bekijken die wij toe (gaan) passen en het NOMM-energieconcept inzien.

Enquête bewonerswensen – help Amersfoort verduurzamen!

Welke wens staat op nummer één bij bewoners als het gaat om hun huis? Woont u in een woning ouder dan 100 jaar? Dan zijn wij benieuwd naar uw woonwensen. U helpt Amersfoort verduurzamen door deze korte 5-minuten enquête in te vullen. De enquête is anoniem en sluit op 16 oktober 2016. Wilt u op de hoogte worden gebracht van het resultaat? Laat dan aan het eind van de enquête uw e-mailadres achter.

Meer leren over energieneutraal wonen met de NOMM-club

Een aantal geïnteresseerde bewoners hebben zich reeds aangesloten bij de NOMM-club = Nul-Op-De-Meter-Monumenten-club. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp of heeft u verbeterpannen met uw monument of vooroorlogse woning? Dan kunt u deelnemen aan een drietal avonden waarop wij onze oplossingen presenteren en klaar staan voor uw vragen en wensen. Zo ontwikkelen wij samen wenselijke maatregelen en zelfs integrale totaaloplossingen – u krijgt meer kennis en wij feedback met het gezamenlijke doel: comfortabel en energiezuinig wonen in de binnenstad. Wij zijn nog op zoek naar bewoners van monumenten of karakteristieke huizen die willen meedenken in de NOMM-club!