Eind vorig jaar is in Nieuwland in slechts drie werkdagen een nul-op-de-meter-modelwoning gerealiseerd. De familie Van Lent is enthousiast over de snelle uitvoering en het verbeterde comfortniveau. “Het is erg prettig dat het hele huis ‘s ook ochtends vroeg aangenaam warm is,” aldus Arco van Lent.  De CV-ketel is vervangen door een warmtepomp (Vaillant), de radiatoren door laag-temperatuurradiatoren (Jaga) en alle dakvlakken zijn voorzien van zonnepanelen. De mechanische ventilatie is uitgebreid met warmteterugwinning.

Met de gerealiseerde besparing op energiekosten en de meerwaarde van de woning verwacht de heer Van Lent de investering in ruim 10 jaar terug te verdienen. Momenteel is een virtuele modelwoning in de maak, die vanaf eind februari 24/7 te bezoeken is. Ook de echte modelwoning is te bezoeken, een afspraak kunt u maken via onderstaand formulier.

Op maandag 6 februari komt een meedenkgroepje van enthousiaste en ambitieuze wijkbewoners ‘s avonds om 20.00 uur bijeen in het Centrum voor Duurzaamheid. Ze worden geïnformeerd over het nul-op-de-meterwoonconcept voor Nieuwland en praten mee over hoe we effectief andere wijkbewoners kunne informeren over de voordelen van nul-op-de-meter. Wilt u meepraten? Bel of mail dan even naar Nils Zelle.

In maart worden alle woningeigenaren in Nieuwland uitgenodigd voor een infobijeenkomst in de wijkboerderij.