Is uw cv-ketel aan vervanging toe?

Denk dan na over de aanschaf van een warmtepomp. Op termijn gaat Nederland helemaal van het aardgas af, deskundigen verwachten dat de energieprijzen de komende decennia zullen stijgen. Bovendien kan het goed voelen om deel te zijn van de oplossing van het klimaatprobleem.

Warmtepomp en zonnepanelen

Vanaf de vroege jaren ’90 de meeste woningen zo goed zijn geïsoleerd dat ze met alleen het aanpassen van de verwarmingsinstallatie en het plaatsen van voldoende zonnepanelen nul-op-de-meter kan worden. De woning krijgt een nieuwe energiezuinige lage-temperatuur verwarmingsinstallatie. Via de bijbehorende convectoren kunnen verwarming en ventilatie per ruimte worden geregeld. Een warmtepomp die warmte aan de buitenlucht onttrekt vormt het hart van de nieuwe installatie. Afhankelijk van de situatie en wensen van de gebruiker kan de installatie worden uitgebreid met een zonneboiler.

Garantie

De werkzaamheden worden onder garantie van BouwGarant uitgevoerd. Voor dit Nul-op-de-Meter concept geeft BouwGarant bovendien een unieke energie-prestatie-garantie. Dat wil zeggen dat BouwGarant de berekende energieprestatie gedurende tien jaar garandeert!

No regret stappen

Samengevat omvat het volledige Nul-op-de-Meter concept voor een jaren ’90-woning de volgende no-regret stappen:

  1. Opstellen van een nul-op-de-meteradviesrapport
  2. Kierdichting (indien nodig)
  3. Zonnepanelen
  4. Warmtepomp plus lage temperatuurconvectoren en/of vloerverwarming

Optioneel

  • Energiebesparend ventilatiesysteem
  • Zonneboiler
  • Interne verbouwingen en/of realiseren van uitbouwen
  • Home care installatie (sensortechniek en domotica)

Financiering en subsidies

Dit Nul-op-de-Meter concept kan deels worden gefinancierd met een Groene lening of subsidie. Onze adviseurs helpen u graag op weg. Desgewenst kan het concept in twee stappen worden gerealiseerd: eerst zonnepanelen en in een later stadium de verwarmingsinstallatie.

Modelwoning

Er is een pilotwoning gerealiseerd in Nieuwland. Deze woning is op afspraak te bezichtigen. Neem contact met ons op als u hier aan deel wilt nemen.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek: