Aardgasvrij wonen is wonen met optimaal wooncomfort, een gezond binnenklimaat en je woning verbruikt geen aardgas meer. De overheid heeft bepaald dat, conform het Klimaatakkoord in Partij, binnen 12 jaar 2 miljoen woningen volledig duurzaam moeten zijn. Een uitdaging, ook voor de woningen in Amersfoort.

Woningeigenaren ontzorgen

Klimaatmissie Nederland is een samenwerking van lokale bouwers en installateurs, Ee’yoo, 033Energie en (internationale) fabrikanten, ondersteund door de provincie Utrecht en RVO. Zij hebben als belangrijkste doel de werkelijke realisatie van grootschalige renovaties om woningen in Nederland energiezuinig te krijgen. Het samenwerkingsverband geeft woningeigenaren de mogelijkheid om de gehele renovatie tot energieneutrale woning in één keer goed te laten uitvoeren: realistisch, betaalbaar en met prestatiegaranties. Processen zijn op elkaar afgestemd. Fabrikanten spreken met elkaar een bestek af en zorgen ervoor dat de apparaten goed met elkaar functioneren. In een zo kort en efficiënt mogelijke planning wordt de woning energieneutraal gemaakt.

Roadshow 9 juni

Op zaterdag 9 juni wordt er een roadshow georganiseerd bij Rabobank Vathorst (Wouda 3 Amersfoort) van 9:00 tot 17:00 uur. Woningeigenaren kunnen deze dag alles zien over aardgasloos wonen. Voel, luister en bekijk de apparatuur die een woning helemaal energiezuinig maken.

 

Buurtbijeenkomsten 12 juni en 19 juni

Klimaatmissie Nederland nodigt op dinsdag 12 juni (voor Vathorst) en 19 juni (voor Nieuwland) alle bewoners uit voor een wijkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst alle informatie over de financiering en uitvoering van de grootschalige renovaties.

Uiteraard is het ook mogelijk om een persoonlijk gesprek aan te vragen.

Kijk voor meer informatie, locaties en aanmelding op: www.klimaatmissienederland.nl

Of dowload de infokranten voor Nieuwland of Vathorst.