Je eigen woning laten renoveren naar een Nul-op-de-Meter-woning heeft veel voordelen. Nul-op-de-Meter (NOM) staat voor een woning zonder energierekening. Naar NOM gerenoveerde woningen hebben een eigentijds uiterlijk, zijn comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en op de woningmarkt meer waard dan vergelijkbare niet NOM-woningen. En, omdat de gerenoveerde woning geen energie meer verbruikt, inclusief de energie die nodig is voor douchen en koken*), verdient de investering zich via de besparing op energiekosten terug. Terwijl uw woonlasten gelijk blijven wordt uw woning comfortabeler, veiliger en gezonder.

Dit kan door de woning in één keer of in stappen (zogenaamde no-regret maatregelen) optimaal te isoleren, te voorzien van zonnepanelen en een moderne verwarmingsinstallatie. De partners van 033Energie hebben inmiddels NOM-renovatieconcepten ontwikkeld voor jaren ’30-, ’50- en ’70-woningen. Deze concepten worden door BouwGarant gegarandeerd, zowel bouwkundig en qua energieverbruik . Duurzame renovatieconcepten voor monumenten en appartementencomplexen zijn in ontwikkeling.

Amersfoort loopt hiermee voorop. Vanaf begin 2016 worden woningeigenaren in Amersfoort wijk voor wijk geïnformeerd over de voordelen van het wonen in een Nul-op-de-Meterwoning. Donderdag 10 maart 2016 is er een informatiedag voor woningeigenaren met workshops en een informatiemarkt.

033Energie, een coalitie bestaande uit de gemeente Amersfoort, bouwers, adviseurs, Hogeschool Utrecht en Rabobank, heeft met het opleidingscentrum Bouwmensen Amersfoort, en geselecteerde partners de ambitie om voor 2020 in Amersfoort 2.000 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter (NOM). Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht.

*) Binnen bepaalde normen

Wilt u meer informatie of een maatwerkadvies? Vult u dan a.u.b. onderstaand formulier in.