In juni en juli zijn er speciaal voor eigenaren van woningen uit de jaren ’20 en ’30 infodagen in het Centrum voor Duurzaam Renoveren. U krijgt op deze dagen gratis advies aan de hand van een renovatietool die speciaal is ontwikkeld voor vooroorlogse woningen. Door de tool in te vullen, wordt duidelijk welke maatregelen het meeste opleveren.

De koffie staat klaar!

De Renovatietool

De renovatietool is een hulpmiddel waarmee adviseurs woningeigenaren gericht kunnen helpen bij het inzichtelijk maken van de specifieke verduurzaamingsmogelijkheden voor hun woning. In opdracht van 033Energie ontwikkelde Michael Ligtermoet als afstudeerproject de renovatietool voor vooroorlogse woningen.

Wat kun je met deze tool?
Michael: “Met deze tool kun je aan de hand van gegevens van een woning en de wensen van een woningeigenaar heel gericht een renovatie-advies opstellen. De uitkomst van het advies zal een no-regret renovatie-aanpak opleveren met als uiteindelijke doel nul-op-de-meter. Met het advies voorkom je dat er financieel of energetisch onrendabele maatregelen worden uitgevoerd.”

Hoe werkt de renovatietool?
“Eerst worden de gegevens van de woning ingevoerd, zoals afmetingen woningtype en de oriëntatie van het dakoppervlak. Vervolgens worden de wensen van de bewoner ingevoerd. Samen levert dit een globale verwachting van de renovatie met een stappenplan en een prijsindicatie.”

Voor wie is de renovatietool bedoeld?
“Voor onze adviseurs om mee te werken, maar uiteindelijk natuurlijk voor de woningeigenaar die hiermee waardevolle extra informatie krijgt. Inclusief een eerste indruk van de kosten van een renovatie.”

Data 

Zaterdag 30 juni;
dinsdag 3, 10 en 17 juli;
vrijdag 6 juli, 13 en 20 juli.
NB Op zaterdag 30 juni zijn er naast de adviseurs van 033Energie ook bouwers en installateurs aanwezig!

Openingstijden
09.00-17.00 uur

Adres

Modemweg 3
3821 BS Amersfoort
T. 06 30 04 17 61

Het is superhandig (eigenlijk noodzakelijk) als u de gegevens van het energieverbruik van uw woning meeneemt!
Een afspraak maken is op deze dagen niet noodzakelijk.

Interview met Marieke

Marieke en haar gezin wonen in de jaren ’30-modelwoning in het Soesterkwartier. De woning is op afspraak te bezichtigen. Bel voor een afspraak 033-433 72 01 of mail naar info@033energie.nl.

Naar bovenzijde pagina