Voor professionals in de zorg en beleidsadviseurs

Mede namens de stichting Happy Balance, nodigen wij u graag uit voor een inspirerende presentatie over elektronische thuiszorg en zorg op afstand. Deelname is gratis,  opgeven kan eenvoudig via het formulier onderaan deze pagina.

Grote uitdagingen

Nederland heeft in aanloop naar 2030 te maken met de grote uitdagingen van oplopende zorgkosten,  toenemende grijze druk (van 40% in 2030  oplopend tot 51% in 2040) en stijgende kosten van medische behandelingen.

Er is inmiddels veel gepubliceerd over het nut en de noodzaak van elektronische thuiszorg en zorg op afstand. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in gefragmenteerde oplossingen en een visie op mogelijkheden die in de toekomst kunnen worden gerealiseerd.

Happy Balance

Door een unieke samenwerking binnen de stichting Happy Balance, een consortium van nationale en internationale triple A-fabrikanten en kennisinstellingen, kunnen wij de visie op de toekomst nu al als realiteit aanbieden.

monitoring

Happy Balance biedt de pilaren voor een structurele oplossing met focus op independent living, healthy aging en  pre-medical care. Dit wordt gerealiseerd vanuit de plek waar men het meest verblijft: de eigen woning. Gezond en zelfstandig ouder worden zonder financiële druk en zonder aanpassingen in de alledaagse gang van zaken.

Domotica én sensortechniek

Met dit systeem wordt niet alleen intelligente aansturing gerealiseerd (domotica), maar bovendien sensortechnologie ingezet voor preventieve, non-invasieve monitoring van bewoners. Monitoring biedt veel mogelijkheden voor de preventieve zorg.

Informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met 033Energie (06-30 04 17 61, vraag naar Mathias Doldersum) of mailen naar mathiasdoldersum@033energie.nl.

Programma vrijdag 15 december

13.30 uur Inloop en ontvangst met koffie en thee op de Modemweg 3 in Amersfoort

14.00 uur Welkom door Herman Schotman, projectleider van 033Energie

14.10 uur Wat is het doel van stichting Happy Balance? Welke bedrijven en organisaties doen er aan mee? Presentatie door Jeroen Schutz, directeur van stichting Happy Balance

14.20 uur Waarom het slim is om de noodzakelijke verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te combineren met home technologie. Presentatie van Henk Seinen, directeur van SeinENergie

14.30 uur Home care technologie en de ontwikkelingsmogelijkheden voor maatwerkgerichte vraagstukken. Door Bas Zwartkruis, Deputy Country Manager ZTE Germany

15.00 uur Pauze

15.15 uur Recovery Hotel. Presentatie van Han Sumajow, arts geriatrie

16.00 uur Vragen en discussie. Wij horen graag van u hoe wij u van dienst kunnen zijn met de ontwikkeling van specifieke oplossingen voor uw vragen en wensen.

Het beloofd een inspirerende middag te worden en we verheugen ons op uw komst!

Schrijf u zich nu in!

Theorie of werkelijkheid?

In Amersfoort is een bestaande woning met het systeem ingericht. Op afspraak kunt u deze woning bezichtigen en met de eigenaar (voormalig directeur van de Hogeschool Utrecht) spreken over zijn ervaring met home technologie.

In het Groningse dorpje Nieuwolda is een een modelwoning gerealiseerd voor de woonstichting Groningerhuis. Op afspraak mag u in deze volledig ingerichte nieuwbouwwoning een nachtje logeren om zelf de werking van deze unieke ontwikkeling te ervaren.