Veel belangstelling voor ‘Het Nieuwe Wonen’

Event over comfortabel wonen  zonder energierekening trekt ruim 120 geïnteresseerden

Een mooi huis met optimaal wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Zonder te verhuizen en met dezelfde woonlasten, mogelijk gemaakt met een Nul-op-Meter renovatie. Daarover ging de informatiedag op donderdag 10 maart j.l. in De Wereld van Techniek in Amersfoort. Het event werd georganiseerd door 033Energie, het energieloket van Amersfoort. Ruim 120 geïnteresseerde woningeigenaren bezochten de informatiemiddag en –avond. Na een plenaire bijeenkomst lieten de bezoekers zich in break-out sessies verder informeren over de verschillende renovatieconcepten en de financieringsmogelijkheden.

Tot de tachtiger jaren van de vorige eeuw werden woningen slecht geïsoleerd. Dat betekent jaar in jaar uit relatief hoge stookkosten. Bovendien zijn na dertig tot veertig jaar veel woningen toe aan groot onderhoud, zoals het vernieuwen van metselwerk, dak en kozijnen. Met de huidige bouwtechniek worden beide zaken tegelijk aangepakt. Wat houdt een Nul-op-de-Meter renovatie in? Bij een volledige Nul-op-de-Meterrenovatie van een rijwoning worden voor- en achtergevel en dak vernieuwd en optimaal geïsoleerd. Ook komen er zonnepanelen op het dak en krijgt de woning een nieuw verwarmingssysteem. De renovatie kan in één keer worden uitgevoerd of stapsgewijs.

033Energie heeft voor de meest voorkomende woningtypen in Amersfoort renovatieconcepten ontwikkeld, waarmee een volledige renovatie in 12 dagen wordt gerealiseerd zonder dat de bewoners hun huis hoeven te verlaten. Na de verbouwing ziet de woning er als nieuw uit en zijn wooncomfort en binnenklimaat optimaal. Op basis van normaal energieverbruik is de energierekening nu gegarandeerd nul. De eigenaar verdient de kosten van de renovatie terug met de besparing op de energiekosten. Bovendien is de woning aantoonbaar meer waard.

In de loop van 2016 zullen er in de meeste Amersfoortse wijken informatiebijeenkomsten worden georganiseerd, die toegespitst zijn op de woningen in de desbetreffende wijk.