Het pand kent veel verschillende situatie voor wat betreft glas en kozijnen: Aan de voorzijde blijven de oude kozijnen gehandhaafd, aan de achterzijde worden ze vervangen en komt er een glazen serre, aan de zijgevel zijn twee dichtgemetselde ramen gevonden die in de gevel teruggebracht gaan worden.

Juni 2016
In de voorgevel blijven de bestaande kozijnen en het bestaande glas gehandhaafd. Hier achter komt achterzetbeglazing van HR++ glas. De achtergevel krijgt nieuwe kozijnen omdat die ooit al een keer vernieuwd zijn. Hier komt waarschijnlijk dun dubbel glas.

November 2016
Op de Erfgoed Fair kwamen wij 3M folies t.b.v. het na-isoleren van ruiten tegen. Omdat wij zowel achter als voor nieuw glas of nieuwe achterzetbeglazing krijgen, is dit waarschijnlijk voor ons niet interessant.

 December 2016
Details zoals luiken, klampen en draairichtingen van kozijnen worden getekend. Het dakraam in de voorgevel gaat op slot zodat geen (esthetisch onwenselijke) doorvalbeveiliging nodig is.

In de achtergevel worden de kozijnen opnieuw gemaakt. Hier komt direct dun dubbel glas in: Waarschijnlijk met Argon en Crypton in en 12mm spouw.

De afstandshouders tussen het glas worden van kunststof (i.p.v. aluminium). Het liefst in de kleur van het kozijn, zodat ze zo min mogelijk opvallen: wit of  donker(groen).