Als woningeigenaar kunt u energiebesparende verbeteringen aan de woning financieren met eigen geld, een hypotheek of een lening. Daarnaast zijn er (tijdelijke) subsidiemaatregelen van kracht.

Bent u geïnteresseerd maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag op weg met een vrijblijvend oriënterend gesprek in het Centrum voor Duurzaam Renoveren! Bel 06 30 04 1761 of klik hier en en vul het formulier in.

Subsidies

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de RVO.

Particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen  opwekken kunnen vanaf  januari 2018 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van de gekozen maatregel. Voor meer informatie, de voorwaarden en de procedure zie de link. Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen.

Welke subsidiemogelijkheden er zijn voor uw situatie ontdekt u ook met behulp de handige energiesubsidiewijzer.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Particuliere woningeingenaren kunnen vanaf  15 september 2016 subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen voor het uitvoeren van twee of meer verschillende maatregelen zoals gevel-, vloer-, en dakisolatie of een complete Nul-op-de-Meterrenovatie. De subsidie is te combineren met andere subsidies en met Groene Leningen. Welke subsidiemogelijkheden er zijn voor uw situatie ontdekt u ook met behulp de handige energiesubsidiewijzer.

Overige maatregelen

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de BTW op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Meer informatie op de site van Milieu Centraal, zie de link.

Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen.

Het 6% btw-tarief blijft – ook na 30 juni 2015 – van toepassing op het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan twee jaar en het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen. Dit zijn geen tijdelijke verlaagde tarieven.

Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen.