Op donderdag 26 januari vindt er in het Soesterkwartier een infobijeenkomst plaats over energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kierdichting, ventilatie met warmteterugwinning, maatwerkadvies, warmtepompen. Bewoners delen hun ervaringen met o.a. kierdichting, warmtepompen, zonneboilers. Specialisten geven demonstraties en leggen de werking van apparaten uit. Ook is er een markt waar uitvoerende partijen hun producten presenteren. De avond vindt plaats in buurthuis de Nieuwe Sleutel, Noorderwierweg 252-1. De avond is bedoeld voor inwoners van het Soesterkwartier en koplopers uit andere wijken die meer willen weten over de energiemaatregelen en ervaringen van andere wijkbewoners.

Het programma start om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Allereerst geeft Yvonne Feuerhahn uit de Roerstraat een toelichting op de landelijke subsidieregeling ‘Energie besparen doe je nu’. Zes wijkbewoners houden vervolgens samen met de lokale aanbieder van deze maatregel een pitch en beantwoorden vragen uit de zaal. Dit allemaal onder de inspirerende en enthousiaste leiding van onze eigenwijkse avondpresentator, Annie Tiekstra.

  • Kierdichting/ geïsoleerde voordeur Wim Bomhof (Rijnstraat)
  • Hr++/ triple glas Yvonne Feuerhahn (Roerstraat)
  • Warmtepomp Ruurd Elsmann (Lingestraat)
  • CV-optimalisatie Jan Wink (Amstelstraat)
  • Zonneboiler Wim Schoonheym (Amstelstraat)
  • Douche met warmteterugwinning (nog in te vullen

In de pauze kunnen we op de energiemarkt met elkaar van gedachte wisselen over genoemde en andere energieonderwerpen. Ook demonstreert John Visser bij de Nieuwe Sleutel het opsporen van warmtelekken met de infraroodcamera.

Om 22.00 uur napraten bij een borrel.

De avond is een initiatief van Vereniging Duurzaam Soesterkwartier (VDS), die zich inzet voor een duurzame, leefbare en weerbare wijk. Meer informatie over het programma via de site van Vereniging Duurzaam Soesterkwartier.

Aanmelden:
In verband met de organisatie graag voor 24 januari aanmelden via email: mijncvisok@gmail.com!

Via een enquête inventariseerde de VDS de belangstelling voor energiebesparende maatregelen van wijkbewoners. Het gaat onder andere om dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, kierdichting, ventilatie met warmteterugwinning, maatwerkadvies, warmtepompen en het aanvragen van subsidie.

Modelwoning
Midden in het Soesterkwartier staat de woning van Bart en Marieke. Hun authentieke jaren ’30-woning kreeg een complete make-over. Deze woning is tevens een modelwoning. Bart en Marieke kozen voor een fraai indak-montagesysteem voor de zonnepanelen: