Klimaatverandering en energietransitie zijn actuele thema’s. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw huis? Het energieloket van de gemeente Amersfoort adviseert over het verduurzamen van uw woning. Dat advies noemen we een ComfortScan. Doet u mee?

Waarom zijn maatregelen nodig?

Klimaatverandering gaat gepaard met extreem weer en onze huizen zijn daar niet op gebouwd. Het goed isoleren van dak en gevels houdt niet alleen in het koude seizoen de warmte binnen maar in de zomer ook de hitte buiten.

Om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan, stappen we van aardgas over op duurzame energie. Begin volgend jaar wordt duidelijk welke vorm van energie dat per wijk in Amersfoort zal worden: warmtenet en/of elektriciteit of (geïmporteerd) gas. In de komende tien jaar krijgt elk huishouden te maken met veranderingen in de energievoorziening.

Goed nieuws!

Door het nemen van duurzame maatregelen wordt uw energierekening lager, de woning comfortabeler en het binnenklimaat gezonder. Bovendien stijgt de woningwaarde. Heeft uw woning achterstallig onderhoud? In dat geval kan een duurzame aanpak financiële voordelen hebben.

Doe een ComfortScan

Uw woning verduurzamen? Kom tussen 17 en 30 september langs bij het energieloket en doe een ComfortScan. Aan de hand van een slimme renovatietool geeft het energieloket u advies over mogelijkheden en financiering. Wat is precies de invloed van duurzame maatregelen op uw wooncomfort en de energierekening? En met welke maatregel kunt u het beste beginnen? Het loket geeft antwoord op uw vragen. Wilt u langskomen? Vul dan uw woninggegevens in op het aanmeldformulier hieronder. De koffie staat klaar!

Bekijk een modelwoning

Ontdek hoe anderen uit uw omgeving al besparen op energiekosten. 033Energie heeft een aantal modelwoningen in Amersfoort, waaronder een jaren ’30 woning. Deze modelwoningen zijn in september te bezoeken. Klik hier om u aan te melden.

Informatiefolder

Voorbeeld folder woningtype jaren 30Download de 33Energieloket informatiefolder over vooroorlogse woningen voor uitgebreide informatie over:

zonnepanelen,
dakisolatie,
gevelisolatie,
vloerisolatie,
warmtepompen

Download folder


Comfortscan aanvragen: