Tien bewoners uit Nieuwland (en Vathorst) zijn een gezamenlijk onderzoek gestart naar de mogelijkheden om hun eigen woning stap-voor-stap van het aardgas af te halen en uiteindelijk  nul-op-de-meter te maken. Per woningtype wordt een ‘menukaart’, zoals de bewoners het noemen, samengesteld. Deze menukaart kan ook door straat- en buurtgenoten worden gebruikt. Daarom noemen de tien bewoners zichzelf ‘straatambassadeurs’. Ze zijn actief in de straten Waterdreef, Bitterkruid, Anna Boelensgaarde, Groninger Kroongaarde, Duizendguldenkruid, Moerasslak, Oude Munt en Spakenburgkade (Vathorst).

Samen leer je meer en het is ook leuker. Al bij de eerste ontmoeting werd volop ervaringen met energiebesparing uitgewisseld: ‘Er zijn zo veel mogelijkheden. Als je het samen uitzoekt, wordt het toch een gedegener plan. Uiteindelijk kunnen wij wellicht collectief maatregelen laten uitvoeren.’

Wilt u in contact komen met een straatambassadeur uit Nieuwland of Vathorst? Of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van een stappenplan naar nul-op-de-meter voor Nieuwland? Stuur dan een mailtje naar duurzaamnieuwland@gmail.com.