Infomiddag voor bedrijven over energiebesparing in de bestaande bouw

• Regionaal aanbod voor opleiding en training
• Deelname aan 033Energieloket

Datum/tijd: dinsdag 12 maart van 16.00 – 18.30 uur
Inclusief maaltijd; vanaf 18.30 netwerkborrel

Initiatief en organisatie: 033Energie en Bouwmensen Amersfoort

Schrijf je nu in!

De Eemland gemeenten willen in 2030-2050 klimaatneutraal zijn. Daarvoor moeten er vanaf 2020 jaarlijks 3.000 woningen vergaand verduurzaamd worden. Dat is een grote opgave waarvoor naast kapitaal, veel menskracht nodig is van bouwers, installateurs, isolatiebedrijven, adviseurs en toeleveranciers.

Bouwmensen Amersfoort neemt in de regio graag het voortouw als het gaat om het opleiden en trainen van jongeren die nieuw zijn op de arbeidsmarkt en het om-bijscholen van het huidige personeelsbestand. Een onlangs aangestelde kennismakelaar kennismakelaar bemiddelt tussen aanbod en vraag.

033Energie is het energieloket van Amersfoort dat op zoek is naar bedrijven uit de regio die mee willen doen als partnerbedrijven van 033Energie, het VvE loket en de nul-op-de-meter-coalities.

Deze initiatieven en samenwerking worden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Economic Board Utrecht (Provincie Utrecht).

Schrijf je nu in!

PROGRAMMA

15.45 uur         Inloop met koffie

16.00 uur         Welkom en opening  door Timo Jansen, directeur Bouwmensen Amersfoort

16.10 uur         Het opleidingsaanbod van Bouwmensen

Presentatie en voorlichting over het opleidingsaanbod voor jong afgestudeerden van ROC’s en uw huidige personeel. Toelichting op de te bezoeken stands tijdens de markt. Gelegenheid voor vragen. Door Timo Jansen Bouwmensen Amersfoort

16.25 uur         Het aanbod van 033Energie

Presentatie en voorlichting over 033Energie, het Energieloket van Amersfoort. Hoe kunt u als bedrijf leads ontvangen van huiseigenaren en/of deelnemen aan nul-op-de-meter-coalities en het speciale VvE loket? En wellicht schuilt er in u wel een goede technisch adviseur? Door Herman Schotman, voorzitter van 033Energie

16.40 uur         Presentatie Klimaatmissie Nederland

Klimaatmissie Nederland is een initiatief van Arjan Bijman en René Pie van Ee’Yoo. Het is een samenwerking tussen regionale bedrijven en internationale toeleveranciers die samen betaalbare proposities aanbieden op het gebied van aardgasloze/ energieneutrale woningen, te beginnen met jaren ’90 woningen in de Amersfoortse wijken Vathorst en Nieuwland maar met een landelijke en internationale ambitie. Presentatie: Arjan Bijman.                       

16.55 uur         Stichting Happy Balance

Voor een efficiënte en betaalbare energiebesparing in de bestaande bouw is innovatie het sleutelwoord. Om verzekerd te zijn van die innovatiekracht heeft 033Energie voor haar aangesloten bedrijven een overeenkomst afgesloten met Happy Balance, een samenwerking tussen grote toeleveranciers, waaronder Saint Gobain, ZTE, JAGA en Seinenergie). Presentatie: Bas Zwartkruis van ZTE. Hij gaat in op de organisatie van Happy Balance met als voorbeeld (E-)Health / domotica en pilots met Mobil Care (thuiszorg / ouderenzorg).

17.15 uur        Markt voor opleiding en training

Praktijkopstellingen apparatuur en mogelijkheid om in te schrijven voor cursussen en training:

  • Ultrasoonscan (detectie van luchtlekken), warmtescan (infrarood warmtedetectie), blowerdoortest (luchtdoorlatendheidsmeting, bepaling qv;10 waarde) en werking en installatie van verwarmingssysteem met warmtepomp

Met stands van:

  • Bouwmensen Amersfoort
  • Happy Balance
  • Klimaatmissie Nederland.
  • 033Energie

18.30                Afsluiting en Netwerkborrel