De adviseurs van 033Energieloket

Peter Ludden (l)

Energieadviseur Peter Ludden: “Na een loopbaan van ruim 25 jaar in de marketing-communicatie, besloot ik in 2017 het roer om te gooien. De aanleiding was dat we ons huis hebben omgebouwd tot een nul-op-de-meterhuis. Die ervaring bracht mij op het idee dat er een grote behoefte moet zijn aan een onafhankelijk advies, want het proces liep in ons geval bepaald niet zonder problemen. Ik ben in de leer gegaan bij een van de ‘goeroes’ op het terrein van energie-transitie. Zo kwam ik ook contact met 033Energieloket en ik kon vervolgens op 1 mei 2019 als adviseur beginnen. Ik wil mensen graag op een onafhankelijke manier helpen om de eerste stappen te nemen in het proces rond het verduurzamen van hun huis. Wegwijs maken in het woud van mogelijkheden die worden aangeboden, of het nou gaat om isolatie, ventilatie, zonnepanelen of warmtepompen.”

Jan Nieuwveld (r)

Technisch adviseur Jan Nieuwveld: “In de afgelopen 30 jaar was ik als adviseur betrokken bij de ontwikkeling van energiezuinige woningen en appartementencomplexen. Ik ben niet alleen geïnteresseerd in energiebesparing, maar ook in wooncomfort, binnenklimaat en de beste manier om tot een energiezuinige of aardgasloze woning te komen. Zelf woon ik ook al meerdere jaren in een aardgasloze woning. Dus ik weet ook uit eigen ervaring waarover ik praat. In de afgelopen jaren heb ik voor 033Energie adviezen verzorgd bij de ontwikkeling van duurzame renovatieconcepten voor woningen uit jaren ’30, ‘50, ‘70, ’90 en VvE-complexen. Tevens heb ik voor Perfectkeur een aantal EPA-adviseurs opgeleid tot nul-op-de-meter-adviseurs.”

Dieter Dettling

Architect Dieter Dettling (dd-architect) is gespecialiseerd in bio-ecologisch bouwen (nieuwbouw en renovatie) Hij is tevens passiefhuis-expert, adviseur energieneutrale renovatie (bouwkundig, bouwfysisch en installatietechnisch), en bouwbioloog. “Een bijzonder gezond en comfortabel binnenklimaat en duurzaamheid in een brede maar letterlijke zin, staan voor mij centraal. Kortom: een maximaal gezond en comfortabel woonklimaat gecombineerd met een minimale ecologische footprint. Mijn visie: mooie architectuur met respect voor de historie, de mens en de natuur.”